TRAVERTEN KORUMA ve TEMİZLEME

Traverten temizleme, koruma ve ıslak görünüm uygulaması işlemlerini yapmaktayız. Yaptığımız bu işlemler; taşlarınızın temizliğinin kolaylaşmasını sağlar, taşlarınızın ömrünü uzatır, ilk günkü gibi yeni ve temiz kalmasını sağlar. Koruma kimyasallarımız su, çay, yağ, kahve ve atmosferik lekelere karşı koruma sağlamaktadır. Leke tutmaz ve kaymayı arttırmaz. Bahsi geçen bu uygulamaları, ithal kimyasal temizleyici ve koruma kimsalları ile yapmakta ve siz degerli müşterilerimize profosyonel kadromuzla hizmet vermekteyiz.

Honlama Nedir?
Honlama işleminde hassas yüzeyler elde etmek için özel honlama taşları kullanılır. Honlama taşı birbirine bağlanmış aşındırıcı parçacıklardan oluşur. Honlama taşı taşlama taşına benzediğinden honlamada bir çeşit düşük talaş kadıran taşlama olarak düşünülebilir. Honlanmış yüzeyler ne parlak nede mattır. Fakat cilalı yüzey kadar bakımı kolay, patinato yapılmış yüzey kadar da şık bir görüntüye sahiptir.

Cilalama: Mermer Cilalama, Zaman içerisinde dış etkenlerden ve kullanımından dolayı yıpranan, çizilen, rengi solan ve cilası bozulan tüm doğal taşların silim makinelerimizle silinerek cila kalitesine getirilmesi işlemidir. Kullandığımız tüm makineler sektörün büyük firmalarından İtalyan malı olup, kaliteli işçilik ile birleştiğinde ortaya harika sonuçlar çıkmaktadır.

Fırçalama (Patinato) Nedir?
Mermer Silim, granit, karo veya beton yüzeylerin makineye takılan özel aşındırıcı fırçalar ile eskitilmiş bir doku kazanıncaya kadar aşındırılmasına Fırçalama veya Patinato denir. Bu işlem sonucu yüzeydeki taşın doğal dokusu ve gözenekleri ortaya çıkarılmış olur. Yüzey antik bir görüntüye kavuşur ve aynı zamanda yüzeyde yumuşak bir doku oluşur. Artık mekanınız göz zevkine daha uygun hale gelir..

Dolgu Nedir?
Teknik Mermer Silimi, Kayaç oluşum sürecindeki doğal hareketler taş kütlelerinin yapısında çatlaklar ve gözenekler meydana getirmiştir. Gelişen teknoloji ve artan rekabetin sonucu olarak taşlardaki bu gözenek ve çatlakları dolduran ve sağlamlaştıran reçineler kullanılarak yapılan, yüzey sorunlarını çözen ve koruyan kimyasallarla yapılan işleme DOLGU denir.

Çekiçleme (Bush Hammer):
Mermer Silim, granit ve bütün doğal taş yüzeylerinde kaymaz bir yüzey oluşturmak amacı ile özel makine aparatlarımız yardımıyla yaptığımız bir uygulama şeklidir. Müşterilerin özel talebine göre farklı türlerde çekiçleme dokuları oluşturulabilmektedir.